Hopp til innhold

Vil du være med å redde liv med IT?

Redningsselskapet søker en sterk digital leder som kan ta organisasjonen videre og bidra til å gjøre sjøen til et enda tryggere sted

Se video

Våre IT-systemer er kritiske i vår daglige drift. Derfor søker vi nå etter en leder for IT og digitalisering som kan sikre stabil, sikker og effektiv drift i vår organisasjon, forteller Sondre Gullord Graff, direktør for økonomi og strategi i Redningsselskapet.

Jobber mot nullvisjon

I 2017 assisterte Redningsselskapet over 21.000 personer, berget 115 fartøy fra forlis og reddet 35 liv. Disse tallene ville sett helt annerledes ut om ikke Redningsselskapet hadde gode IT-systemer og flinke medarbeidere som guidet de 50 redningsskøytene som er fordelt langs hele kysten.

I tillegg til selve redningsoppdragene jobber organisasjonen målrettet med å gjøre sjøvett til allemannseie og verne om verdier på og ved sjøen. Strategien for perioden 2016-2025 er klar og tydelig:

«Ingen skal drukne».

Redningsselskapets visjon

Ønskede kvalifikasjoner
For å få til dette, trenger ikke Redningsselskapet bare mannskap som rykker ut i det våte element når alarmen går. Vel så viktig er redningskvinnene og redningsmennene på land som sørger for at organisasjonen fungerer som den skal.

IT-systemene er omfattende og en viktig del av den daglige driften. Som leder for digitalisering og IT vil du ha et overordnet ansvar for hvilke IT-investeringer organisasjonen bør gå for. Blant annet skal plattformen som brukes for alle maritime oppdrag videreutvikles, det samme gjelder de ulike styringssystemene.

Du bør du ha solid kunnskap innen fagfeltet, og gjerne erfaring fra utvikling og drift. IT-avdelingen består av et lite team, og arbeidet gjennomføres i stor grad som prosjekter. Dermed vil erfaring fra prosjekt- og endringsledelse være viktig erfaring å ha.

Les hele stillingsbeskrivelsen

Vil du være med og påvirke?

Leder for digitalisering og IT vil være en ressursperson for ledelsen i spørsmål knyttet til fagområdet. Du vil være med å utvikle og implementere en helhetlig IT-strategi på tvers av organisasjonen, og dermed også få betydelig påvirkningskraft. Redningsselskapet leter etter en leder med gode samarbeidsevner, som involverer de rundt seg og ser løsninger der andre ser utfordringer.

Arbeidssted vil være Drammensveien 288 i Oslo. Arbeidet vil i all hovedsak foregå i Norge, men Redningsselskapet samarbeider også med redningsorganisasjoner i andre land, så internasjonale prosjekt kan oppstå. Den rette kandidaten må derfor beherske både norsk og engelsk, muntlig og skriftlig.

Er du Redningsselskapets nye digitale hode? Søk på stillingen som leder for digitalisering og IT nå!

SØK PÅ STILLINGEN

Økende trafikk og flere oppdrag

Redningsselskapet har i dag rekordmange 1.500 redningsfolk, 50 redningsskøyter og 113.500 medlemmer som bidrar til å skape trygghet på sjøen.

Aldri før har organisasjonen levert bedre beredskap langs norskekysten enn de gjør i dag.

  • Stadig flere av oss bruker sjøen, både som arbeidsplass og som et sted for rekreasjon og fritid. For oss betyr det flere oppdrag, flere mennesker som trenger vår hjelp, og ikke minst stadig flere nye utfordringer som vi må ta på alvor, forteller Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet.

Organisasjonen er eid av medlemmene og styrt gjennom lokalforeninger, distriktsmøter og representantskapsmøter som utpeker et sentralstyre.  De årlige overføringene fra Samferdselsdepartementet og Norsk Tipping, samt de tusenvis av rause og gavmilde giverne, danner grunnlaget for at den frivillige organisasjonen kan operere som de gjør i dag.

Vil du vite mer om stillingen?