Hopp til innhold

Rekordår for Redningsselskapet

Redningsselskapet ser tilbake på 2020 som et rekordår. Alle ville på sjøen under tidenes båtsommer, og redningsskøytenes nærvær langs kysten var tydelig gjennom hele året.

Redningsskøytene legger bak seg et travelt år. Med 8 489 oppdrag totalt har det vært en økning på 9 prosent fra fjorårets 7 786 oppdrag.

Størst andel av oppdragene gjaldt fremdriftshavari og grunnstøtinger. I 2020 var det en 14 prosent økning i fremdriftshavarier og hele 18 prosent økning i antall grunnstøtinger sammenlignet med året før.

Å berge liv og verdier er vårt samfunnsansvar, og i året som var reddet redningsskøytene 31 liv og berget 90 fartøy. Til sammenligning reddet Redningsselskapets mannskap 21 liv og berget 83 fartøy i 2019.

Til tross for økning i oppdrag er antall dødsulykker på sitt laveste på 10 år ifølge Sjøfartsdirektoratets ulykkesstatistikk for fritidsfartøy. 20 mennesker mistet livet i ulykker knyttet til dette i 2020 sammenlignet med 28 i 2019.

Les mer hos Sjøfartsdirektoratet

Som totalmedlem i Redningsselskapet får du fri assistanse i hele Norden, inntil tre timer, fire ganger i året. I tillegg får du en rekke fordeler som du kan lese mer om på lenken under.

Se våre ulike medlemskap

Jeg ønsker å bli Totalmedlem for kr 1 210,–


Min båt

Assistanserettighetene er knyttet til båten, derfor er det viktig at du melder den inn nå.


Jeg vil betale med …

Ved valg av faktura gjør vi oppmerksom på at medlemskapet ikke er gyldig før det er betalt.

* Ved valg av faktura påløper et administrasjonsgebyr kr 49,–