Hopp til innhold

Ta båtførerprøven

Vi tilbyr både digitale kurs til båtførerprøven. Du finner oversikt over fysiske kurs på vår kursplattform RS Sjøliv.

Vi er opptatt av å øke kunnskapen på sjøen. Båtførerprøven er en viktig del av dette, og ofte en god introduksjon til båtlivet. Vi ser nå behovet for å tilpasse oss etterspørselen i digitale flater. Med 130 års erfaring vil våre digitale nettkurs øke din kompetanse på sjøen gjennom engasjerende og lærerike videoer, quizer og spill.

Om båtførerprøven

Båtførerprøven er obligatorisk for alle personer som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt med største lengde over 8 meter, eller har motor på mer enn 25 hestekrefter. Men, uansett alder er kunnskapen du tilegner deg på båtførerkurs en ekstra trygghet for deg som ferdes på sjøen.

Prøven kan avlegges fra fylte 14 år, men båtførerbeviset utstedes først ved fylte 16 år. Båtførerbeviset gjelder for førere av båter inntil 15 meter (cirka 50 fot). Det er ingen maksimumsbegrensning når det gjelder motorstørrelse eller hastighet.

Kurs til båtførerprøven

På vår kursplattform RS Sjøliv tilbyr ulike instruktører kurs i båtførerprøven, rundt i hele Norge. Alle instruktørene er godkjent av oss.

Eksamen

For å få utstedt båtførerbevis, må du avlegge eksamen ved et godkjent testsenter. Eksamen kan avlegges etter endt kurs eller som privatist. Nytt fra 2021 er at alle som ønsker å avlegge båtførerprøven må registrere seg på Norsk test sine hjemmesider

Ordinær pris: (Per 1.1.2022): Kr 813,-
Kontinuering (ved stryk på første forsøk): Kr 433,-

Bildet viser et utklipp fra Redningsselskapets digitale båtførerkurs.

RS Digitalt båtførerkurs

Med vårt nettkurs har du muligheten til å lære når og hvor du vil. Du kan pause og se ting om igjen, ta quizer, og spille båtførerspillet for enklere å forstå hvordan ting fungerer ute på sjøen!

Pris: 995,-
Medlemspris: 495,-

Tilgang: 3 måneder

FIDL spillbasert båtførerkurs

Dette er et spillbasert kurs som skal forberede deg til å ta Båtførerprøven. En mer motiverende og engasjerende måte å lære på! FIDL tar i bruk det nyeste innen pedagogikk og spillteknologi. Dette er et kurs som skal forberede deg til å ta Båtførerprøven og er laget i samarbeid med RS.

Pris: 995,-

Tilgang: 12 måneder

Bildet viser deltagere som tar kurs i båtførerprøven.

Fysiske kurs

Som deltaker på et kurs inngår du i et levende og aktivt læringsfellesskap sammen med båtinteresserte deltakere fra hele landet og motiverte veiledere. Kurset ledes av et fagteam med bred nautisk kompetanse og erfaring i bruk av fritidsbåt. Disse står til din disposisjon gjennom hele læretiden.