Hopp til innhold

Bli frivillig

Som frivillig i Redningsselskapet kan din innsats redde liv og bidra til at færre drukner. Vi trenger frivillige både på land og på vann – til flere ulike oppgaver.

Frivillig i Redningsselskapet

Vi trenger deg!

Vi har mange flotte frivillige langs hele kysten i Norge. Uten dem hadde vi ikke klart å gjennomføre det livsviktige arbeidet vårt. De står på når det trengs som mest, og redder flere liv til sjøs hvert eneste år.

Det er tre forskjellige måter du kan jobbe som frivillig i Redningsselskapet på, enten på redningsskøyte, på land eller i et ung-lag.

På redningsskøyte vil du samarbeide med hovedredningssentralen og nødetatene på oppdrag langs kysten. På skøytene trenger vi aspiranter, matroser, bestmenn og båtførerere. I RS begynner du som aspirant og kan deretter ta våre ulike kurs for etterhvert å bli kvalifisert som båtfører – kapteinen på skøyta. Du vil bistå med å løse store og små problemer for fritids- og yrkesflåter langs kysten.  Men, den viktigste oppgaven er at du vil hjelpe med å redde liv!

På land vil du hjelpe til med aktiviteter som sommerskole, ungdomsleir, messer og arrangementer. Du vil også kunne bidra med bemanning og vedlikehold av RS baser, utstyr og båter. Eller kanskje du vil være kaptein på Eliasbåten på sommeren? Timene frivillige på land legger i dugnadsarbeid bidrar sterkt til å redde liv og sikre verdier, samt øke kunnskap og trygghet på sjøen. Her er alle fra 14-90 år velkomne!

Som frivillig i Redningsselskapet kan din innsats redde liv og bidra til at færre drukner. I tillegg vil du få opplevelser, kunnskap og venner for livet!

Er du mellom 13-26 år?

Da kan RS-Ung være noe for deg!

RS-Ung er Redningsselskapet sin ungdomsorganisasjon, og har lokallag over hele landet. Melder du deg inn i et Ung-lag blir du med i en fin gjeng der du får drive med maritime aktiviteter og lære om båt, sjøvett og få ulike kurs.

«Jeg er med for å gjøre en forskjell og hjelpe mennesker – og ikke minst for å lære noe selv»

Caroline balchen habbestad, frivillig båtfører