Hopp til innhold

Ungdomsleir og ungdomsseilas

Bli med på seilas eller leir med RS Ung

Bli med på ungdomsseilas med Svanen og Redningsselskapet. Vi seiler ut i Oslofjorden og er i løpet av seilasen innom flere havner i Ytre Oslofjord og lenger sørover. Sammen med nye venner kan du ta båtførerprøven og få spennende maritime opplevelser. Alt i løpet av en sommeruke.

Båtførerprøven, maritime opplevelser og nye venner – alt i løpet av en sommeruke. Ungdom i alderen 13 til 19 år møtes i maritime omgivelser med spennende aktiviteter og undervisning til båtførerprøven.

På ungdomsseilas tar du også båtførerprøven, men i stedet for å bo på et leirsted flytter alle om bord i en eldre seilskute. I løpet av uka bor vi tett sammen og blir godt kjent mens vi drar fra sted til sted.
Både på leirstedene på land og om bord i skutene består de hektiske dagene av både teori, praktisk sjømannskap og morsom fritid med bading og andre aktiviteter. Bli med da vel!

Gjennom mange år har Redningsselskapet og Norsk Maritimt Museum samarbeidet om båtførerprøvetokt på skonnerten Svanen. Sammen ønsker vi å sette søkelys på godt sjømannskap, og gi barn og unge muligheten til å lære sjøsikkerhet i unike omgivelser om bord på «Svanen». Vi skal ha det gøy, få nye venner og lære både godt sjømannskap. Dette toktet passer for ungdom mellom 13-19 år. 

For å gå opp til båtførerprøven må du ha fylt 14 år. Du vil da få utstedt båtførerbevis når du er 16 år. Prisen for å ta testen er i år 837kr.

Slik er livet om bord: