Hopp til innhold

Om oss

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon. Vi jobber for å gjøre det tryggere å ferdes på og ved sjøen.

Om Redningsselskapet

Når det stormer som verst. Når noen er i nød. Når det står om sekunder. Da legger våre redningskvinner og redningsmenn ut på havet med ett mål for øyet: Å redde liv.

Å redde liv er kjernen i alt vi i Redningsselskapet gjør. Det har det vært helt siden de to første redningsskøytene ble sjøsatt i 1893.

Ingen skal drukne
Mer enn 130 år senere er vi stolte over å ha reddet over 6400 liv, og over at vi hvert år lærer 30 000 barn og unge sjøvett. Men vi er ikke i mål. Årlig drukner over 100 mennesker i Norge. På verdensbasis drukner i underkant av 400 000 mennesker hvert år.

Vårt formål:

Redde liv: Vi er til for å forhindre at liv går tapt på sjøen

Forebygge: Vi er til for å gjøre sjøvett til allemannseie

Berge verdier:  Vi er til for å berge og verne verdier på og ved sjøen

Visjonen vår er at ingen skal drukne.  

Derfor jobber vi hver dag for å bedre sikkerheten til sjøs.

Hva er Redningsselskapet?

1 600 redningsfolk, 58 redningsskøyter
Vi er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon som teller 1600 redningskvinner og redningsmenn, fordelt på 58 redningsskøyter over hele landet. Vi arbeider også internasjonalt.

En massiv dugnad
Støtten fra staten utgjør kun cirka 15 prosent av inntekten vår. For å kunne skape trygghet på sjøen er vi med andre ord avhengige både av den frivillige innsatsenpengegaver fra enkeltpersoner og næringsliv samt våre drøyt 120 000 medlemmer.
Det er dette som er selve bærebjelken i arbeidet vårt.

Sammen redder vi liv.

Logoer

Klikk på linkene under for å laste ned vår logo. Logoene er i .ai-format og kan brukes etter avtale med RS.

Trenger du et annet format – kontakt redaksjonen@rs.no