Hopp til innhold

Gjør barna trygge i vannet

BARN I BÅT

For at barnet ditt skal føle seg trygg i vannet er det lurt å starte tidlig. Hovedmålet med babysvømming er å lære barnet å føle trygghet over og under vann.

Bli med på babysvømming

Vi i Redningsselskapet er opptatt av at barn og unge skal lære seg å svømme. Da er babysvømming et perfekt sted å starte. Hvis du har eldre barn kan du sjekke ut vår sommerskole eller sjøleir.

Baby og småbarnsvømming er mye mer enn å bade sammen. Babysvømming er sosial trening, motorisk utvikling, glede og vannsikkerhet. Babysvømming er allsidig motorisk stimulerende som er viktig for positiv utvikling av barnets selvbilde.

Målet med babysvømming er at barnet skal bli trygg i elementet vann, både over og under vann. Barnet skal lære å erfare vannets muligheter og egne begrensninger samt lære selvbergingsferdigheter for å være bedre rustet til å redde seg selv i uønskede situasjoner. Barnet skal lære sin egen kropp å kjenne i vannet og hvordan vannet virker på den.

Gevinsten med babysvømming gir voksne en hyggelig og felles aktivitet med avkobling fra en ellers stresset hverdag. Gir barnet sosial trening sammen med andre barn, i tillegg til å bli trygg over og under vann.

Bor du i Oslo-området kan du sjekke ut www.læråsvømme.no for kurspåmelding.

Les 10 tips om baby i båt her!

Slik er kursene lagt opp: