Hopp til innhold

Er båten din registrert på deg?

Derfor bør du registrere båten i ditt navn. 

Norges største båtregister!

– Korrekt eierinformasjon er svært viktig i mange sammenhenger, både i forbindelse med redningsaksjoner, tyverier og i andre situasjoner hvor det er avgjørende å finne riktig eier, sier daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare.  

Etter at Securmark og Småbåtregisteret ble slått sammen til ett båtregister tidligere i år, er registeret det desidert største i Norge med over 400  000 registrerte fartøy.    

Sjekk registreringen

Og bruken av registeret er variert:  

– Det er mange instanser som kan søke i Småbåtregisteret, deriblant redningsskøytene og annet redningspersonell. Dermed kan korrekt eierinformasjon være helt avgjørende i mange situasjoner, forklarer Skaare, og legger til: 

– I tillegg har naturligvis politi, grensepoliti og tollvesen tilgang til registeret slik at raskt kan identifisere enheter og rettmessig eier i forbindelse med kriminalitet, sier han.  

Hvis eierinformasjonen ikke er korrekt, kan verdifull tid gå tapt. Derfor oppfordres alle båteiere til å sjekke at kontaktinformasjonen er oppdatert.  

- Dette er fort gjort, og en ekstra sikkerhet for alle båteiere, sier Skaare.  

Skiltene til Småbåtregisteret er laget av kvalitetsrefleks, som hjelper deg med å være synlig til sjøs.

Enkelt og trygt med BankID

I 2021 ble det også enda enklere å melde eierskifte. I forbindelse med sammenslåingen av Securmark og Småbåtregisteret ble nye «Min side» lansert. Brukernavn og passord er historie, nå logger båteiere seg trygt og enkelt inn med BankID.  

Vi jobber kontinuerlig med å lage trygge, enkle og effektive løsninger for kundene våre. Nye «Min side» har gjort det betydelig enklere å gjennomføre eierskifter ved kjøp og salg av båter, vi håper denne oppdateringen fører til at stadig flere registrerer eierskifter, sier markedssjef for privatmarkedet i Redningsselskapet, Nicolai Kristiansen.   

Derfor bør du registrere båten i ditt navn:

 1. Forsikring
  Forsikringsselskapene krever ofte at båt/motor er registrert i ditt navn for å forsikre enhetene. Mange forsikringsselskaper bruker Småbåtregisteret (og tidligere Securmark) for å verifisere dette.
 2. Ved ulykker
  Politi, hovedredningssentralen og redningsskøytene kan søke i våre systemer. Å ha riktig eierinformasjon kan i mange sammenhenger være avgjørende i forbindelse med redningsaksjoner.
 3. Ved tyveri
  Blir båt/motor stjålet må eierinformasjonen være korrekt for at vi kan melde enhetene stjålet. Skulle enhetene komme til rette igjen, vil ikke båt/motor kunne tilbakeleveres til deg hvis du ikke står registrert som rettmessig eier. 
 4. Salg av båt
  Småbåtregisteret får daglig henvendelser i forbindelse med kjøp av bruktbåter. Hvis båt/motor ikke er registrert på deg, kan vi ikke verifisere opplysningene.   

Registrer deg i Småbåtregisteret

En registrert båt er en identifiserbar båt.