Hopp til innhold

Hjelper frivillige i Hellas

Redningsselskapet er blitt en viktig samarbeidspartner for Hellenic Rescue Team

Frivillige hjelper frivillige

Redningsselskapets søsterorganisasjon, Hellenic Rescue Team (HRT), har over 2 000 frivillige. Blant dem er ca. 700 tilknyttet 15 sjøredningsbaser på fastlandet og de greske øyer.

Til tross for det høye antallet frivillige klarer ikke de greske redningsmannskapene å utnytte sin kapasitet. De mangler både redningsbåter og utstyr som er nødvendig for å opprettholde en effektiv sjøredning. Per januar 2016 har HRT kun syv mindre redningsfartøy. Dette er ikke tilstrekkelig for å hjelpe alle de som forsøker å ta den uforutsigbare sjøveien fra Tyrkia til Hellas. I følge FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) kom over 850 000 migranter og flyktninger sjøveien til Hellas i 2015.

Redningsselskapet ønsker å bidra til det frivillige arbeidet i Hellenic Rescue Team og gjøre organisasjonen i stand til å styrke sjøredningsarbeidet i Hellas. Målet med samarbeidet er å øke kunnskapen blant de frivillige på søk og redningsarbeid til sjøs. Dette omfatter førstehjelp, grunnleggende søk og redning, kommunikasjon og fartøyhåndtering. Kurs- og treningsopplegget gjennomføres både på RS Sjøredningsskolen i Horten og på de ulike stasjonene i Hellas. Både kursdeltakerne fra Hellas og instruktørene fra Redningsselskapet er frivillige.

Statsråd Vidar Helgesen møtte Hellenic Rescue Team på Redningsselskapets hovedkontor i november 2015.
På opplæring i Norge: Utenriksdepartementet bevilget 3 millioner kroner til Redningsselskapet i 2015. Midlene brukes til kursing og utstyr til vår søsterorganisasjon, Hellenic Rescue Team. I midten av november 2015 var 13 frivillige fra Lesvos, Kos og Samos på kurs ved RS Sjøredningsskolen i Horten. På bildet, tidligere Europaminster, Vidar Helgesen, og visepresident i Hellenic Rescue Team, Nicolaos Priporas.
I november 2015 var 13 frivillige sjøredningsmenn fra Redningsselskapets søsterorganisasjon, Hellenic Rescue Team, i Norge for å gå på kurs ved RS Sjøredningsskolen i Horten.

Doner

Kontonummer: 5005.26.50000

Velg type …


For å kunne gi deg skattefradrag ber vi om at du oppgir ditt fulle fødselsnummer. Les mer om skattefradrag og hvorfor vi trenger fødselsnummeret ditt.

Redningsselskapet følger regelverk i forhold til behandling av personopplysninger for givere.

Jeg vil betale med …

(Registrering av navn på dette bidraget gjøres i etterkant.)