Hopp til innhold

Vi trenger DIN hjelp

DIN støtte, uansett om den er liten eller stor, kan hjelpe til å redde liv – også mitt!

-Aaron Møbius

Årets julegave går til nye arbeidsdrakter. Det stilles strenge krav til en redningsmanns bekledning, og nå trenger våre redningsmenn nye arbeidsdrakter for å kunne yte best mulig når det trengs.

Har DU muligheten til å gi OSS en julegave? Det hadde vi vært evig takknemlig for! Vipps valgfritt beløp til 2366 og merk med «arbeidsdrakt», eller fyll ut skjemaet under. 

Har DU muligheten til å gi OSS en julegave?

Kontonummer: 5005.26.50000

Velg type …


For å kunne gi deg skattefradrag ber vi om at du oppgir ditt fulle fødselsnummer. Les mer om skattefradrag og hvorfor vi trenger fødselsnummeret ditt.

Redningsselskapet følger regelverk i forhold til behandling av personopplysninger for givere.

Jeg vil betale med …

(Registrering av navn på dette bidraget gjøres i etterkant.)

Derfor trenger vi DIN støtte!

Nå som det er kaldt ute, er det viktig at vi er raskt på plass. Sekunder kan skille mellom liv og død. Som livredder ligger det inne i oss at vi alltid vil gjøre vårt beste for å nå frem. Tenk om det er din venn, mor, far, datter eller sønn som er på sjøen, og som plutselig trenger hjelp?

Når det står om liv og død gjør vi alt vi kan. Når alarmen går, vil vi gjøre alt for å hjelpe! Uansett om været er imot oss. Og uansett om tiden ikke er på vår side. Hva om et liv går tapt på min vakt? Sannheten er at det fortsatt er for mange som drukner!

Vinterstormene er her. Det er mange som trenger hjelp og det er fler oppdrag enn noen gang.

Det har blitt travelt for oss. Vi rykker ut i snitt en gang i timen, hver dag hele året, til mennesker i nød. Og utstyret vi bruker blir dessverre slitt.

Julestria er den perfekte tiden til å gjøre noe fint for andre. Til jul ønsker vi oss å fornye det utstyret som vi er så avhengige av. Det står øverst på min ønskeliste i år. Det kan være alt fra redningsvester til overlevelsesdrakter til muligheten til en varm dusj på redningsstasjonen for å varme opp stive muskler når vi kommer tilbake etter et kaldt redningsoppdrag.

DIN støtte, uansett om den er liten eller stor, kan hjelpe til å redde liv – også mitt!

Med nytt utstyr kan vi livreddere konsentrere oss om det vi er der for å gjøre: Å redde liv, å komme tidsnok og vite at vi vil redde de som ligger våte, kalde og redde i vannet.

Tenk så ubeskyttet du er når du er i en båt som er på vei til å synke, og du ser at det ikke er noen i nærheten, du er helt alene! Du vet ikke om du må hoppe i det kalde mørke vannet. Du håper på at det kommer hjelp, og kjenner at panikken kommer krypende. Årets redningshistorie er om Rune Myrseth. Kritisk nedkjølt og sterkt redusert overlevde Rune over fire timer alene på Frohavet. Mye takket være ei gummibukse, en sterk vilje til å overleve og en redningsskøyte i nærheten

Som maritim livredder, dykker og navigatør, er en del av min jobb å få alle trygt hjem etter endt vakt. Jeg vet hvor skummelt det kan bli noen ganger. Men, vi vil alltid svare på et rop om hjelp. I gamle dager ville folk dratt ut med egne ske- eller robåter for å redde liv på havet. Denne reaksjonen ligger dypt iboende i oss.

https://vimeo.com/643463195

Min største frykt er å komme for sent

Kjempebølger? Ikke noe problem. Stormer? La dem komme. Jeg er vant til utfordrende oppgaver. Når et liv står på spill vet jeg hva jeg må gjøre, og jeg har full tillit til mine kollegaer. Men det er en ting som skremmer meg mer. Jeg lever i redsel for at jeg en dag, på min vakt, ikke kommer fram i tide. Eller at det den dagen, uansett hvor langt jeg strekker meg, går et liv tapt på sjøen. Det er derfor vinterstormene er et problem. De er skumle og lumske. Vi har utstyr til å bekjempe dem, men nå som oppdragene øker blir det mer og mer slitt. Det er derfor jeg ber om en gave fra deg.

Det kan skje hvem som helst, men vi jobber for at ingen skal drukne. Vi livreddere vil være der når vi trengs som mest.

Hvis du allerede har støttet oss, takker jeg så mye for gaven. Du gir oss håp og glede, og trygghet til kalde og redde mennesker vi skal redde denne julen. Tro meg, vi skal bruke hver krone på livsnødvendig og livreddende utstyr.

Takk for at du tok deg tid til å lese. Det er en ære å være på vakt for deg og dine, dersom du noen gang skulle få bruk for oss.

Med ønske om en god og trygg jul!

Julehilsen fra
Aaron Møbius  
Maritim redningsmann

Tell til hypotermien tar deg

«198…199…200». Hvor lenge kan et menneske overleve i 9 grader kaldt vann?

Rune Myrseth overlevde over fire timer alene på Frohavet.