Hopp til innhold

Lag ditt eget padlekart

I samarbeid med magasinet Padling – padlesiden.no

Skal du på padletur et nytt sted i sommer og trenger kart over området? I stedet for å kjøpe et papirkart der ofte bare en bitteliten del av kartet er av interesse, så får du her oppskriften på hvordan lage ditt eget turkart hjemmefra!

Kartserien som ligger som basis for Kartverkets karttjeneste består av hele 404 kartblad over Norge. Du velger akkurat hvilket område du vil lage et padlekart fra. Når du har laget kartet får du ut et «karthefte» bestående av 12 sider kart pluss et oversiktskart, alle i A4-størrelse.

Kartene er velegnet som padlekart til bruk langs kysten, da de inneholder blant annet lykter, fyr og sjødybder. Kartene er lettleste og hjelper deg både med å planlegge padleturen og å finne fram i terrenget. Kartenes rutenett og koordinater hjelper deg å sette kompasskurs og regne ut avstander. Det er i tillegg mulig å fremheve stinettet i området. Du kan være sikker på at du får siste kartversjon fordi kartene oppdateres hver uke.

RS Aktiv

Et medlemskap for padlere, kitere, svømmere og surfere.

Med RS Aktiv medlemskap kan du som myk trafikant være trygg på at hjelpen kommer hvis det skulle oppstå en nødsitausjon eller behov for assistanse.

Daniel Salbu padler norskekysten

I sommer padler Daniel Salbu norskekysten i kajakk, til inntekt for Redningsselskapet. Vi fikk besøk av han i podkasten vår «Sjøliv» før han la ut på den lange reisen.