Hopp til innhold

Redder liv i Middelhavet

Hellas er i en desperat situasjon. Tusenvis av mennesker på flukt fra krig og nød ankommer sjøveien og har skapt store humanitære utfordringer i landet. Redningsselskapet ønsker å bidra med det vi kan best; effektiv og god sjøredning.

Forsommeren 2015 tilbød Redningsselskapet en redningsskøyte til EUs humanitære innsats i Middelhavet. Allerede 26. juli ble redningsskøyta «Peter Henry von Koss» satt inn i redningsarbeidet i farvannet mellom Tyrkia og den greske øya Lesvos.

Redningsskøyta er en del av Frontex-operasjonen Poseidon. I tillegg til grensekontroll inkluderer oppdraget også søk og redningsaksjoner. Kripos har driftsansvaret for det norske bidraget. Fartøyet er bemannet med mannskaper fra Redningsselskapet, norske politifolk og en representant for  greske myndigheter. «Peter Henry von Koss« er utstyrt med ekstra flåter som kan ta opptil 150 personer totalt, i tillegg til en lettbåt og vannscooter.

-Mennesker reddes om bord i Peter Henry von Koss i Hellas.

En redningsskøyte og et mannskap som skulle bistå i redningsarbeidet i nyere tids største flyktningekatastrofe. I et redningsarbeid der mennesker på flukt fra krig, tortur og forfølgelse forsøkte å komme til en trygg havn i greske farvann.

Den vanskeligste redningsaksjonen

En dramatisk redningsaksjon