Hopp til innhold

Region Sør-Øst

Nyhetsbrev vinteren 2021

Kjære alle frivillige i Region Sørøst!

1.mars etablerte vi den nye regions-inndelingen med tre regioner. Region Sørøst ble en stor region som strekker seg fra Mjøsa til Farsund. Vi er til sammen 5 faste skøyter og 10 frivillige sjøredningskorps. I tillegg har vi mange Ung-lag og flere frivillig land lag langs med kysten vår. Det er mange som har fått nye roller – og i dette «nyhetsbrevet» får du en oversikt over hvem vi er og hva vi gjør!

Hva har vi gjort i år?

Til tross for pandemi og begrensninger har en fantastisk sommer allikevel gitt oss muligheter til å gjennomføre de fleste av alle våre forebyggende aktiviteter – seilaser, sommerskoler, ungdomscamper, livredning, trygg i vann, sjøvettdager, strandrydding, sjekk-vesten, masse fritidsbåtkurs, Elias, plast-patrulje, deltagelse på messer og arrangementer, gjennomført dåper – og ikke minst engasjert oss sammen med alle dere frivillige

Til sammen har vi hatt nærmere 2500 deltagere på våre aktiviteter – som igjen har gitt hele 23000 opplærings timer!

Bildet viser sjøleir i Horten

Trygg i vann

I august fikk vi den gledelige nyheten om tildeling av 3,4 millioner fra Sparebankstiftelsen til bruk nasjonalt for konseptet «Trygg i vann». Kort fortalt går det ut på å gi elever muligheten til å hoppe i sjøen og lære seg livredning i kaldt vann. Iført våtdrakt skal de gjennom øvelser som gir dem livreddende kunnskap dersom de opplever uhell i eller ved kaldt vann. Vi starter med pilot denne høsten, og har målsetning om å starte opp tidlig neste vår.

Bildet er fra RS sitt Trygg i vann kurs

Vår beredskap

Vi kommer til deg!

Selv om teams har lært oss effektiv kommunikasjon på tvers av kommunegrenser har vi erfart at det hyggeligste fortsatt er å treffe dere og aller helst bli med ut. Ambisjonen er å besøke alle regionens skøyter og lag. Selv om vi har truffet flere av dere legger vi opp til en liten «turne» til våren, det gleder vi oss til!

Dersom dere har behov eller ønsker hvor vi kan bidra er dere velkommen til å sende oss noen ord, eller ringe når som helst.

Tusen tusen takk for fantastisk innsats også denne sesongen! Dere imponerer alle med engasjement og bidrag for oss i regionen, og det er vi veldig takknemlige for.

Ønsker dere alle en fin førjulstid, og en riktig God Jul om kun fire uker.

Beste hilsen fra alle oss i Region Sør-Øst

Hvem er vi?

Regionsråd

Oslo

  • Merethe Brenden
  • Jens H. Strande
  • Tom Erik Hole
  • Christian Strøm

Sør

  • Tore Drtina
  • Are Søreng
  • Hans Schreuder
  • Ingrid Wirching
  • Thomas Pindard