Hopp til innhold

«RS Sjøliv» appen er her!

Appen «RS Sjøliv» er nå tilgjengelig i både App Store og Google Play

«RS Sjøliv» er et nettbasert fellesskap for folk på og ved sjø og vann. Målet med Sjøliv-universet er å gjøre livet på sjøen mer tilgjengelig, mer bærekraftig og ikke minst tryggere, sier Julie Bauge, direktør for innovasjon og bærekraft i Redningsselskapet.

Sjøens 113

«RS Sjøliv» appen inneholder selvsagt også en egen nødknapp, hvor du ved et enkelt tastetrykk oppgir din eksakte posisjon og setter deg i kontakt med nødetatene. Her vil du også finne alle viktige nødnummer som du kan ringe, og nødkanaler du kan kalle opp via VHF.

Appen vil også vise andre båter og fartøy i din nærhet, som er pålogget, eller som bruker AIS – et automatisk identifikasjonssystem som i all hovedsak brukes av nyttefartøy. Appen er kartbasert, og gir deg til enhver tid lokal informasjon om det området du befinner deg i. Enten i form av markører direkte i kartet, eller som en listevisning.

Tabellen viser forskjellen mellom SafeTrx og Sjøliv

Sosialt nettverk og sjøvett

I «RS Sjøliv» appen vil du også finne tjenesten «Sjøvenn», som er et lavterskel-tilbud for deg som er ute etter litt hjelp, eller noe gode råd fra båtfolk i din umiddelbare nærhet.

«Sjøvenn» er ment å være et sikkert sosialt, maritimt nettverk for alle som er interessert i å dele kunnskap og kompetanse, gode båtvenner imellom, sier Bauge.

Appen til deg som ferdes på sjøen i sommer