Hopp til innhold

SafeTrx

RS SafeTrx er utviklet til deg som vil være trygg på sjøen.

Sikkerhet til sjøs!

RS SafeTrx gjør det enkelt å melde fra om man trenger hjelp eller havner i en nødsituasjon. SafeTrx sender informasjon om hvor du er når du trenger hjelp. Appen inneholder også oppdaterte kart fra Kartverket, seilplanlegger, sporing og nødknapp. RS SafeTrx er utviklet i samarbeid med redningstjenesten i mer enn ti andre land.

Last ned RS SafeTrx

Last ned RS SafeTrx på Google Play

Last ned RS SafeTrx i AppStore

Eller ring:

NØD: 120

SERVICE: 915 02016

VHF: KANAL 16

Har du spørsmål angående produktet kan de sendes til Vis e-post

Slik fungerer SafeTrx

Registrering av fartøy og turinformasjon kunne ikke vært enklere!

Førstegangsbruk:

Når du er ferdig registrert, vil du motta en mail med mer informasjon om bruk av appen. Du vil også få tilgang til nettsiden til SafeTrx, der du kan legge inn mer informasjon om deg og ditt fartøy. Dette er både for din egen sikkerhet, men også for at vi skal kunne yte best mulig hjelp dersom uhellet er ute

Når din registrering er lagret, kan du gjøre dine valg fra menyen i programmet. Du kan enten planlegge og sende din tur (Seilplan modus) eller bare aktivere sporingsfunksjonen til appen (Sporingsmodus). Du kan dele sporet ditt med de hjemme eller andre på sjøen slik at de vet hvor du er. 

Send en planlagt tur:

For å sende en planlagt tur velger du fartøy, bestemmer destinasjon, beregner estimert tid for ankomst (ETA), angir antall personer om bord og aktivitetstype. Deretter, ved hjelp av innebygde kart, velger du et utgangspunkt, valgfrie punkter på veien og sluttdestinasjon. Når dette er ferdig trykker du bare på «Start»-knappen når du er klar til å starte turen. 

Sporing:

Ved å trykke på «Start» i Seilplan modus eller bare trykke på startknappen i Sporingsmodus vil turdetaljer registreres, og registrering av posisjon bli aktivert i programmet. Med jevne mellomrom vil applikasjonen sende en posisjonsrapport til serveren og dine kontakter vil automatisk bli varslet når reisen overstiger ETA i Seilingsplan-modus. 

På et hvert tidspunkt i løpet av turen kan du avslutte turen, revidere ETA, antall personer om bord eller destinasjonen.

Bruk SafeTrx app til:

OBS: Kontinuerlig bruk av GPS som kjører i bakgrunnen kan betydelig redusere batterilevetiden. 

Bildet viser skjermen du kommer til etter å ha trykket på "tilkall hjelp" i safetrx

Når du trykker på «tilkall hjelp» inne i appen, vil du komme til en side der du får flere valg. Du kan velge om det er en nødsituasjon, om du trenger assistanse fra en redningsskøyte, eller om du vil kontakte en sjøvenn for hjelp. Her får du også muligheten til å legge til et bilde av situasjonen, samt se din nåværende posisjon, kurs og hastighet. Dette er nyttig informasjon å gi til de som skal hjelpe deg.

Sjøvenn

En ny meldingstjeneste for båtfolket!

Sjøvenn er en helt ny meldingstjeneste du ville finne inne på Safetrx, eller på RS Sjøliv. Her har du muligheten til å stille spørsmål og chatte med andre sjøvenner. Dette er en perfekt tjeneste for de litt mindre problemene som kan oppstå når man er ute på sjøen. For eksempel hvis du oppdager at du mangler en redningsvest i båten, og vil spørre noen i nærheten om du kan låne, eller om dere kanskje mangler ketchup til pølsene dere skal grille til middag. Eller alle andre spørsmål og problemer som kan dukke opp når dere er ved sjøen, på båttur eller ligger til kai!

Om du befinner deg i en nødsituasjon kan du ringe kystradioen på tlf.nr 120, eller Redningsselskapet på tlf.nr. 02016 for assistanse.

Se funksjonene til SafeTrx

Vennligst merk: