Hopp til innhold

Slik pakker du vesten igjen etter utløsning

Selv om din oppblåsbare redningsvest har blitt utløst, frivillig eller ufrivillig, er den ikke brukt opp. Den må bare klargjøres for bruk igjen. Vi viser deg hvordan du utfører korrekt pakking av redningsvest.

En automatisk oppblåsbar redningsvest krever vedlikehold. Får vesten stellet sitt, er den en trygg følgesvenn på båtturen. I denne artikkelen viser vi korrekt pakking av redningsvest etter at den har blitt utløst og rearmert med ny CO2-patron og cellulosetablett.

Redningsmann Håvard Vedvik viser pakking av redningsvest

Slik utfører du pakking av redningsvest –

steg for steg

Slipp luften ut av redningsvesten ved å snu den sorte ventilhetten på munnstykket og klem på enden av munnstykket.

Slipp luften ut av redningsvesten ved å snu den sorte ventilhetten på munnstykket, og trykk inn enden av munnstykket samtidig som du presser på lungen (den gule belgen). Gjenta prosedyren minst en gang for å sikre at all luft slippes ut. Ta av ventilhetten og montér riktig vei igjen.

Brett lungen og pass på at den manuelle hendelen (utløsermekanismen med snor på) ikke er hindret og at den vender mot den utvendige enden av trekket.

Legg lungen og trekket på en flat overflate og stryk vekk alle folder på lungen. Ikke RULL lungen. BRETT den forsiktig sammen slik at den får plass i trekket.

Lukk trekket med glidelåsen og før håndtaket for manuell utløsning ut gjennom håndtaksåpningen.

Lukk åpningen med klaffen. Pass på at glidelåsen er helt lukket.

Pass på at glidelåsen er helt lukket, og skyv glidelås-enden inn i trekket .

Vesten er klar for bruk igjen. Sjekk at det er markert grønt i begge indikatorer.

Dersom du trenger påfyll av Co2 patron eller cellulosetablett, finner du det i vår nettbutikk.

Riktig redningsvest er et av de viktigste tiltakene for god sikkerhet. Våre redningsvester er utviklet av vår egen fagavdeling og Hansen Protection. Kjøper du en redningsvest hos oss støtter du vårt livreddende arbeid, og kan derfor bidra til å redde flere liv enn dit eget.