Hopp til innhold

Stopp lekkasjen

Hva gjør du om båten får en lekkasje? For å hindre at båten går ned gjelder det å handle kjapt. Har du forberedt deg forbedrer du oddsen betraktelig.

Lekkasje i båt

En lekkasjealarm kan gi deg et tidlig varsel om vanninntrenging. Ser vi bort fra grunnstøting er den største faren ødelagte bunnventiler/skroggjennomføringer. Du bør ha liggende hjelpemidler for å tette en lekkasje midlertidig, for å holde båten flytende til du får assistanse. Her er våre beste tips for å forebygge en lekkasje!

Bildet viser en slangeklemme, som er lurt å sjekke for å unngå lekkasje

Sjekk alle bunnventiler og skroggjennomføringer når du har båten på land. Bytt gjennomføringer som kan være dårlige. Sjekk også slangeklemmer.

Se vår fullstendige liste for vinteropplag her!

Sjekk hylser og annet i tilknytning til aksling eller drev.

Bildet viser en lekkasjealarm

Monter lekkasjealarm og koble den gjerne mot automatisk lensepumpe.

Les mer om hvilke alarmer du bør ha i  båt her.

Bildet viser koniske treplugger som kan stoppe en lekkasje

De tradisjonelle, kone-trepluggene er et ypperlig og rimelig alternativ for nødreparasjoner av hull i skrog eller ved ødelagte skroggjennomføringer. Fest gjerne en plugg med riktig størrelse ved alle skroggjennomføringer.

Du får kjøpt sett med koniske treplugger i vår nettbutikk!

Bildet viser meierismør, som kan brukes til å tette lekkasjer

Smør eller margarin er faktisk et rimelig og godt tetningsmiddel ved lekkasje. Smør kleber seg godt fast, og er lett å forme og stivner når det kommer i kontakt med vann.

Les hvordan RS «Inge Stensland» reddet en seilbåt som hadde støtt på isen, med 17 kilo smør!

Bildet viser stay afloat, som kan brukes til å stoppe en lekkasje

Stay Afloat har samme funksjon som smør, men er enda bedre siden det er spesielt utviklet for å stoppe vannlekkasjer. Brukes for eksempel til å tette ødelagte skroggjennomføringer eller sprekker og hull over og under vannlinjen. Massen er lett å forme og lett å jobbe med.

Bildet viser truplugg, som kan hjelpe med å stoppe en lekkasje

Forspar TruPlug er en myk, skumfylt, konisk plugg utviklet for å tette også uregelmessige/usymmetriske hull og skader i skroget. I motsetning til trepluggene kan denne pluggen formes og komprimeres for hånd.