Hopp til innhold

Vi søker etter eksterne instruktører

Redningsselskapet skal ikke lengre tilby kurs innen fritidsbåtmarkedet, og søker nå etter eksterne kursinstruktører til den nye kursplattformen på Sjoliv.rs.no

Redningsselskapet slutter med egne kurs

Vi endrer nå kursen for fritidsbåtkurs. Fremover skal vi koordinere kurstilbud fremfor å holde dem selv.

I mange år har Redningsselskapet holdt egne fritidsbåtkurs i mange kategorier i hele landet. Det blir det nå slutt på. Fremover vil vi kun levere digitale kurs selv, mens praktiske kurs vil bli tilbudt av eksterne aktører.

– Som et ledd i vår strategi om at ingen skal drukne, og for å styrke kurstilbudet for fritidsbåtsegmentet i Norge, velger vi nå å koordinere kurstilbud fremfor å holde egne kurs. Vi har utviklet en portal der selvstendige instruktører og tilbydere kan markedsføre og selge fritidsbåtkurs, sier Pål Virik Nilsen, fagansvarlig på fritidsbåt i Redningsselskapet.

Portalen heter «Sjøliv» og inneholder kursinformasjon og påmelding til kurs i hele Norge. – «Kursstigen» på fritidsbåt kan være uoversiktlig og vanskelig å forstå for mange båtbrukere. På «Sjøliv» presenterer vi kurs som er tilpasset båtførerens behov og bruk slik at det blir enklere og mer oversiktlig å finne relevante kurs, forklarer Nilsen.

Vinn-vinn-løsning
Tilbyderne på «Sjøliv» må godkjennes av Redningsselskapet. På den måten kvalitetssikres det at portalen består av flinke og seriøse instruktører som tilbyr gode kurs etter gjeldende krav. Instruktørene og tilbyderne får samtidig tilgang til et stort marked bestående av Redningsselskapets samarbeidspartnere og medlemmer. –  Vi mener portalen er en vinn-vinn-løsning både for bransjen, kursdeltagere og de uavhengige instruktørene/tilbyderne av fritidsbåtkurs. Vi har stor tro på dette konseptet, sier Nilsen.

Ønsker du å bli instruktør på Sjøliv?

Er du interessert i å vite mer om å bli instruktør på RS Sjøliv? Fyll ut infoen under, så tar vi kontakt med deg.

Vokser fort
Ambisjonene til «Sjøliv» er store, og portalen vokser raskt. Snart vil hele behovet innenfor fritidsbåtkurs være dekket både med klasseromsundervisning, praktisk opplæring og digitale kurs. Blant kursene som vil være representert, er blant annet båtførerprøven, VHF/SRC-kurs, D5L, høyhastighetsbevis, world sailing sikkerhetskurs i tillegg til «Ta roret, jenter» og «Camp båtførerprøven».

Det vil også være kurs innenfor kajakk, SUP og nattseilas, for å nevne noe.

– Nå gleder vi oss til å få med enda flere instruktører, tilbydere og kurs i portalen slik at den blir komplett. Da blir det et godt verktøy for alle oss båtfolk og kursleverandører, sier Pål Virik Nilsen i Redningsselskapet.