Hopp til innhold

Vi søker etter eksterne instruktører

Vi endrer nå kursen for fritidsbåtkurs. Fremover skal vi koordinere kurstilbud fremfor å holde dem selv.

Redningsselskapet slutter med egne kurs

I mange år har Redningsselskapet holdt egne fritidsbåtkurs i mange kategorier i hele landet. Det blir det nå slutt på. Fremover vil vi kun levere digitale kurs selv, mens praktiske kurs vil bli tilbudt av eksterne aktører.

– Som et ledd i vår strategi om at ingen skal drukne, og for å styrke kurstilbudet for fritidsbåtsegmentet i Norge, velger vi nå å koordinere kurstilbud fremfor å holde egne kurs. Vi har utviklet en portal der selvstendige instruktører og tilbydere kan markedsføre og selge fritidsbåtkurs, sier Pål Virik Nilsen, fagansvarlig på fritidsbåt i Redningsselskapet.

RS Sjøliv

Portalen heter RS Sjøliv og inneholder kursinformasjon og påmelding til kurs i hele Norge. – Kurstilbudene til brukere av fritidsbåt kan være uoversiktlig og vanskelig å forstå. På RS Sjøliv presenterer vi kurs som er tilpasset båtførerens behov og bruk slik at det blir enklere og mer oversiktlig å finne relevante kurs, forklarer Nilsen.

Vinn-vinn-løsning

Tilbyderne på RS Sjøliv må godkjennes av Redningsselskapet. På den måten kvalitetssikres det at portalen består av flinke og seriøse instruktører som tilbyr gode kurs etter gjeldende krav. Instruktørene og tilbyderne får samtidig tilgang til et stort marked bestående av Redningsselskapets samarbeidspartnere og medlemmer. –  Vi mener portalen er en vinn-vinn-løsning både for bransjen, kursdeltagere og de uavhengige instruktørene/tilbyderne av fritidsbåtkurs. Vi har stor tro på dette konseptet, sier Nilsen.

https://vimeo.com/691368299