Hopp til innhold

Slik kommuniserer du overfor skip og båter

I samarbeid med magasinet Padling – padlesiden.no

Få med deg los og padler Espen Johnsens konkrete tips til hvordan kajakkpadlere bør kommunisere og vise intensjon overfor skip og båter. Her lærer du både plassering og oppførsel i og ved skipsleden!

Espen Johnsen er los på strekningen Haugesund til Ålesund, og er selv havkajakkpadler. I juli i fjor var han los på et 180 meter langt lasteskip på veg innover i Sognefjorden. De oppdaget plutselig en padlegruppe på ni personer som tydeligvis hadde bestemt seg for å krysse fjorden foran skipet, som kom i 10-12 knop og hadde vært synlig i flere kilometer. Gruppen var da 1,5-2 kilometer foran lasteskipet, men bare 1/3 ut i fjorden slik at de kunne ha brutt eller avventet kryssingen. De gjorde de ikke.

RS Aktiv

Et medlemskap for padlere, kitere, svømmere og surfere.

Med RS Aktiv medlemskap kan du som myk trafikant være trygg på at hjelpen kommer hvis det skulle oppstå en nødsitausjon eller behov for assistanse.

Daniel Salbu padler norskekysten

I sommer padler Daniel Salbu norskekysten i kajakk, til inntekt for Redningsselskapet. Vi fikk besøk av han i podkasten vår «Sjøliv» før han la ut på den lange reisen.