Hopp til innhold

Skattefradrag og avtalegiro

Få skattefradrag for din gave

Gaven du gir til Redningsselskapet kan trekkes fra på skatten, slik at du får igjen opptil 22 prosent av beløpet du gir, 18,5 prosent i Troms og Finnmark. Minimumsbeløp for å oppnå skattefradrag er 500 kroner i løpet av et inntektsår og maksimalt 25 000.

Å registrere bidraget og få skattefradrag er helt valgfritt. For at du skal få skattefradraget du har krav på kan Redningsselskapet melde inn ditt bidrag til skattemyndighetene. Til det trenger vi ditt fødselsnummer (11 siffer). Fødselsnummer er en personopplysning der konfidensialitet er nødvendig. Slike opplysninger skal derfor ikke sendes per e-post.

Du får skattefradrag på pengegaver

Du får skattefradrag kun på rene pengegaver uansett om det er gitt på Vipps, Spleis, Facebook, SMS eller via vårt kontonummer.

Det gjelder ikke for kjøp av varer i nettbutikken, skrapelodd, kalender eller aktivitetshefte. 

Gaver du har gitt anonymt, og gaver gitt på Vipps gir ikke automatisk skattefradrag. Det er fordi Redningsselskapet ikke mottar personopplysninger om gaven. I Vipps er det nå mulig å endre dette selv, ved å gi gitt samtykke inne i Vippsappen.

På Spleis og Facebook kan du få skattefradrag for gaver gitt direkte til en innsamling til Redningsselskapet. Gir du gaven via en venn sin innsamlingsaksjon får du ikke skattefradrag. 

For å få skattefradrag for din Facebookdonasjon må du selv sende oss  betalings-ID’en. Betalings-IDen fra Facebook finner du i din bestillingshistorikk eller i e-posten fra Facebook med kvittering på donasjonen.

Slik finner du din betalings-ID:

Redningsselskapet er underlagt Lov om behandling av personopplysninger

Redningsselskapet er underlagt Lov om behandling av personopplysninger. Personopplysninger innhentes og oppbevares i henhold til denne.

Dine rettigheter

Du har innsynsrett på opplysninger som gjelder deg, i henhold til personopplysningsloven. Du kan kreve å få opplysningene slettet, eller rettet dersom de er feil.

Trygt å gi

I de siste fem årene har 76,8 prosent av pengene vi samlet inn direkte til det livreddende arbeidet på sjøen. Redningsselskapet er medlem av Innsamlingskontrollen, som hvert år følger oss opp og sjekker om pengene vi samler inn blir brukt forsvarlig, og går til formålet du har støttet.

Opprett autogiro

Oppretter du avtalegiro sparer vi kostnader på å sende ut faktura, og enda mer av din støtte går direkte til det livbergende arbeidet på sjøen.
Ta kontakt med kundeservice på telefon 987 06 757 eller Vis e-post for å opprette autogiro.