Hopp til innhold

Til deg som er påmeldt

Gratulerer! Du har meldt deg på et av våre RS Trygg i vann kurs. Vi har samlet informasjon her som vil gi deg svar på de aller fleste spørsmål du har rundt gjennomføringen. 

I kalenderen finner du igjen dato som er registrert for din klasse. Sjekk at den stemmer overens med den dagen du har planlagt. Transport til og fra ordner du selv, men det er viktig at du stiller til oppsatt start tidspunkt siden det kommer en gruppe etter deg eller har vært avsluttet en gruppe før deg. 

Dagsprogrammet viser tentativ plan for dagen. Endringer kan forekomme i selve gjennomføringen, men tidene blir overholdt. 

Program for «RS Trygg i vann» kurs

Klasse som begynner kl. 0900

Kl. 09:00
Klassen møter opp på parkeringsplassen ved Tollbodkaien hvor de blir tatt imot av en representant fra Redningsselskapet.

Elevene har felles samling hvor instruktørene ønsker klassen velkommen og gir en kort informasjon om dagens aktiviteter. Elevene går samlet til utstyrs-container. Her får de utdelt hver sin grønnkasse og får tildelt våtdrakt, hansker, sko og redningsvest.

Kl. 09:20
Demonstrasjon av hjerte- og lungeredning (HLR) på Anna dukke og gjennomgang av sideleie. Elevene øver parvis på å legge hverandre i sideleie.

Kl. 09:40
Elevene skifter til våtdrakt og fordeles på gruppene A og B med hver sin instruktør. Elevene legger klærne sine i grønnkasse og plasser dem i jente/gutt teltet ute.

Kl. 10:00
Gruppe A gjør en sikkerhet- og risikovurdering på kaien.

Gruppe B øver på å kaste livbøye.

Kl. 10:15
Gruppene skifter stasjoner.

Kl. 10:30
Gruppe A går ut i vannet sammen med instruktør når de er ferdig med å øve på å kaste livbøye.

Kl. 10:35
Gruppe B går ut i vannet sammen med instruktør når de har avsluttet sikkerhet- og risikovurdering på kaien.

Kl. 11:05
Gruppe A går på land og bort til utstyrs-container hvor elevene blir spylt med ferskvann. Elevene skifter så til vanlige klær og skal vaske våtdraktene (hansker og sko) og henge alt på plass i tørkecontainer.

Kl. 11:10
Gruppe B går på land og bort til utstyrs-container hvor elevene blir spylt med ferskvann. Elevene skifter så til vanlige klær og skal vaske våtdraktene (hansker og sko) og henge alt på plass i tørkecontainer.

Kl. 11:30
Kurs avsluttes.

Ofte stilte spørsmål:

Informasjon på 12 språk

Lenker og nedlastbart materiell

I de følgende dokumenter finner du relevant informasjon om kurset dere deltar på. 

Kontakt oss: