RSRK Brønnøysund legges ned etter mannskapsmangel
Etter mange års tjeneste legges Redningsselskapets frivillige sjøredningskorps (RSRK) i Brønnøysund ned. Beslutningen har ikke vært enkel, men kommer som følge av langvarig mannskapsmangel, spesielt mangel på båtførere med nødvendig kompetanse til å utdanne nye medlemmer og bemanne redningsskøyta.

– Antallet som har meldt sin interesse de siste ukene er dessverre ikke nok til å videreføre driften av korpset, eller sikre troverdig beredskap, sier representanter fra korpset.
Beredskapen ivaretas
Selv om RSRK Brønnøysund avvikles, forsikrer Redningsselskapet at beredskapen i området vil bli ivaretatt. Hovedredningssentralen vil benytte seg av ressurser som Kystvakten og Redningsselskapets skøyter fra nabostasjoner, Harald V i Rørvik og Odd Fellow III på Lovund, for å ivareta sjøsikkerheten i området. Samtidig vurderes langsiktige løsninger for fremtiden. I tillegg opererer Redningsselskapet ambulansebåter i området som kan bistå i nødsituasjoner.
Redningsskøyta «UNI Helgeland» vil bli flyttet til RSRK Levanger, som har behov for en annen skøyte.
Takk til de frivillige
Redningsselskapet takker de frivillige i RSRK Brønnøysund for deres innsats gjennom årene. En formell avslutning med takk til de frivillige ble holdt 25. februar, hvor generalsekretær Grete Herlofson trakk frem korpsets betydning og innsats:
– Tusen takk for at jeg fikk være med på siste kveld med gjengen. Det hadde jeg så lyst til, for å si takk, på vegne av sjøsikkerhet, på vegne av folket, på vegne av RS. RSRK Brønnøysund har siden oppstarten i 2009 vært en bauta i lokalsamfunnet. I all slags vær, til alle døgnets tider, har dere rykket ut for å redde liv, bistå i nødssituasjoner og gi trygghet til både fastboende og tilreisende på havet. I perioden frem til i dag har RSRK Brønnøysund reddet ett liv og hatt 369 oppdrag. Det aller største er hva dere har gjort for familien som fikk sin kjære hjem – en familie som kunne leve sine liv videre takket være dere.
Herlofson pekte også på viktigheten av frivillig innsats.
– Frivillighet er en grunnstein i samfunnet vårt, og dere har vist hva ekte dugnadsånd betyr. Dere har ikke bare stått på for å sikre trygghet på sjøen og i lokalsamfunnet, men også vært en inspirasjon for oss alle. Det er en arv som ikke forsvinner, selv om driften nå tar slutt. Selv om en dør lukkes, åpnes det alltid nye muligheter for å skape trygghet og hjelp for de som trenger det.