Hopp til innhold

En kunnskap som kan utgjøre betydelig forskjell i hverdagen til folk også utenfor Norges grenser. Forsommeren 2015 tilbød vi derfor norske og europeiske myndigheter en redningsskøyte. En redningsskøyte og et mannskap som skulle bistå i redningsarbeidet i nyere tids største flyktningekatastrofe. I et redningsarbeid der mennesker på flukt fra krig, tortur og forfølgelse forsøkte å komme til en trygg havn i greske farvann.

 

Vårt første oppdrag utenfor Norge

Flyktningestrømmen som i stor grad skyldes krigen i Syria har gitt store humanitære utfordringer, spesielt for Hellas og vår søsterorganisasjon Hellenic Rescue Team. 26. juli ble RS «Peter Henry von Koss» satt inn i redningsarbeidet i farvannet mellom Tyrkia og den greske øya Lesbos.

Les mer: Den vanskeligste redningsaksjonen (lenke til artikkel fra livredder.rs.no)

Hellenic Rescue Team – 700 frivillige og syv redningsbåter

HRT har over 700 frivillige fordelt på 15 sjøredningsbaser. Basene er spredt rundt på fastlandet og de greske øyene. På tross av det høye antallet frivillige får ikke HRT utnyttet sin kapasitet. Dette skyldes mangelen  på redningsfartøy og nødvendig utstyr for å drive sjøredning. Per januar 2016 har HRT syv mindre redningsfartøy. Syv redningsfartøy er ikke nok til å hjelpe alle de som forsøker å ta den usikre sjøveien fra Tyrkia til Hellas.

 

For å hjelpe vår søsterorganisasjon har vi inngått et samarbeid. Målet er å øke HRT sine frivilliges kunnskap til søk- og redningsarbeid på sjøen. Dette inkluderer førstehjelp, grunnleggende SAR (search and  rescue, kommunikasjon og fartøyshåndtering. I gave fra Redningsselskapets små og store givere har Hellenic Rescue Team mottatt en hurtiggående RIB til å hjelpe i redningsarbeidet. Målet er å finansiere ytterligere to RIB’er.

Jeg ønsker å støtte Redningsselskapet

Kontonummer: 5005.26.50000

Velg type …


For å kunne gi deg skattefradrag ber vi om at du oppgir ditt fulle fødselsnummer. Les mer om skattefradrag og hvorfor vi trenger fødselsnummeret ditt.

Redningsselskapet følger regelverk i forhold til behandling av personopplysninger for givere.

Jeg vil betale med …

(Registrering av navn på dette bidraget gjøres i etterkant.)

«The situation in Lesvos is very bad. 3,000 people come here every day, our two refugee camps are full and when I left home, there were 10,000 refugees waiting to get off the Island. We do everything we can to help, but we have little means and no boats. We borrow fishing boats in the area.»

Vasilis Esmanis, head of the HRT Lesvos