Bli med på laget
Redningsselskapet er, og har alltid vært en laginnsats. Vår felles beredskap berger liv og verdier når ulykker skjer, og forhindrer flere gjennom økt sjøvettkunnskap blant alle som ferdes her. Å redde liv er kjernen i alt vi i Redningsselskapet gjør, og siden 1891 har vårt mål vært at ingen skal omkomme på eller ved havet. For å få til dette fremover, er vi helt avhengige av både medarbeidere, frivillige, medlemmer, givere og næringslivspartnere.
Gi en livreddende gave
Din pengegave gjør det mulig for oss å drifte og utvikle det laget som utgjør Redningsselskapet. Laget berger liv og verdier når ulykker skjer, og forhindrer flere gjennom å øke sjøvettkunnskapen blant alle som ferdes her.
Bli kjent med en av våre givere.
Kyrre Nilsen
Giver og fisker
Kyrre Nilsen har tilbragt hele sitt liv langs Norges kyst. Som fisker og sjømann vet han godt at havet er lunefullt.
– Jeg har vokst opp ved kysten og vært fisker og sjømann i 13 år, så jeg vet hvordan ting kan forandre seg på havet, sier Nilsen.
En aprildag i 2020 havnet han selv midt i en redningsaksjon etter at kolleger på sjarken MS «Dyphav» forliste under dramatiske omstendigheter utenfor Mjelde.
Plutselig befant Kyrre og mannskapet på fiskebåten «Skjongholm» seg midt i et redningsdrama. Et drama som endte i et livreddende samarbeid mellom Kyrre og mannskapet på RS «Gideon». Begge de to fiskerne ble reddet. Både Kyrre og mannskapet på «Gideon» ble tildelt redningsdiplom for heltedåden i november 2022. Nilsen er klar på at neste gang kan det være han som trenger hjelp.
–Jeg vet hvor sårbar og hjelpeløs man føler seg når man ligger i havet i påvente av hjelp. Men jeg har også opplevd den enorme lettelsen av å se Redningsselskapet ankomme. Og den følelsen er mildt sagt ubeskrivelig.
Kyrre har gjennom flere år støttet Redningsselskapets Nautisk mil-kampanje, nettopp fordi han ser verdien av å sikre beredskapen langs kysten.
– Kystberedskapen er viktig for oss alle. Bli med på laget og støtt Redningsselskapet.
Hvordan kan din bedrift støtte?
Støtte fra næringslivet har vært avgjørende for å kunne opprettholde og styrke beredskapen langs hele Norges langstrakte kyst. Vi er helt avhengige av gode samarbeid i næringslivet for å nå vår visjon om at ingen skal drukne.
Bli kjent med en av våre næringslivsstøttespillere.
Christine Spiten
Næringslivsstøttespiller og ingeniør
Christine Spiten er en ung gründer som har gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med å utvikle innovativ undervannsteknologi gjennom firmaet Blueye Robotics. Hun har spesielt vært opptatt av havets betydning og hvordan vi kan bruke teknologi til å forstå og beskytte det.
– Visste du at mer enn 100 000 arbeidsplasser i Norge er knyttet til havet vårt? spør Spiten.
Gjennom sitt arbeid har Christine vært med på å utvikle en undervannsdrone som gir verdifull innsikt i livet under vann.
– Jeg har vært med på å utvikle en undervannsdrone som gir oss muligheten til å lære mer om havet og hvordan vi tar vare på det. Underveis i utviklingen har det vært viktig å teste teknologien i ulike forhold, og Redningsselskapet har stilt opp og gitt oss verdifull innsikt i hvordan den fungerer under de krevende forholdene som de arbeider under. For oss var dette kjempeverdifullt.
Hun påpeker også hvor viktig støtte fra næringslivet er for å opprettholde sikkerheten til sjøs:
– Redningsselskapet trenger oss også, og støtte fra næringslivet er avgjørende. Når havet er arbeidsplassen din, er sikkerhet viktig. Kystberedskapen er best når vi arbeider sammen, sier den unge gründeren.
Medlemskap er mer enn bare assistanse
Som medlem i Redningsselskapet er du en viktig del av laget vårt. Du får muligheten til å utvikle deg til en tryggere sjøfarer gjennom økt kunnskap, og får dessuten tilgang til fri assistanse fra vår beredskap dersom noe skulle skje.
Bli kjent med en av våre medlemmer.
Johan Brand
Medlem og teknologigründer
Som en ekte båtentusiast er han godt kjent med utfordringene som kan oppstå på havet.
– Jeg er mye ute på sjøen og vet at ting kan skje. Det er ikke bare båter det skjer ting med heller, sier han.
– Og det gjør de jo, men de trenger medlemmer for å kunne være der, påpeker han.
Som medlem er man nemlig en viktig del av laget som bidrar til sikkerheten til sjøs. Inntekter fra medlemskapet går direkte til drift av redningsskøytene, og forebyggende arbeid.
For Brand handler medlemskapet i Redningsselskapet ikke bare om egen sikkerhet.
– En gang er det kanskje barna mine som trenger hjelp. Da er det ikke så viktig om jeg har båt eller ikke. Jeg er medlem uansett. Det synes jeg flere burde være, sier totalmedlem Johan Brand.
Bli frivillig
Vi startet som et lag, og det er vi fortsatt. 133 år etter etableringen av Redningsselskapet er fortsatt medlemmer, givere, næringsliv og frivillige fundamentet i landets sjøberedskap. Camilla Sundbakk (48) fra Horten er en av mange som brenner for laget.
Bli kjent med en av våre frivillige.
Camilla Sundbakk
Frivillig og helsefagarbeider
Camilla er 48 år, oppvokst i Glomfjord i Nordland og for tiden bosatt i Horten. Hun er helsefagarbeider av yrke og frivillig i sjøredningskorpset i Horten.
– Både bestefar, storebror og faren min var glad i båtlivet. Og jeg var ofte med, men jeg tok ikke noe ansvar om bord.
I voksen alder ville Camilla Sundbakk endre på dette. Hun meldte seg først på et eget kurs, Ta roret, jenter!, i regi av Redningsselskapet. Interessen for båtlivet økte. En kveld hun scrollet på Facebook dukket det opp en annonse for å bli frivillig i Redningsselskapet.
Med erfaring fra frivillige verv i Diabetesforbundet, håndballen og Røde Kors trengte ikke Camilla mye betenkningstid.
– Det er naturlig for meg å engasjere meg i noe som handler om mennesker.
Camilla søkte, og ble tatt opp i Redningsselskapets sjøredningsskorps i Horten.
God kultur
– Det stilles krav til deg, men læringsopplegget i RS er helt unikt. Det er utrolig proft. Vi terper og terper. En gang i året har vi periodisk utsjekk (resertifisering av ferdigheter og kunnskap, journ.anm.). Vinteren bruker vi på trening; finmanøvrering, førstehjelp, navigasjon.
Hun roser den gode kulturen de har i korpset og vaktlaget.
– Vi har et felles mål om at alle skal bli like gode. Det handler ikke om å hevde seg sjøl eller å vise hvor flink man er. Vi står sammen som et lag og heier på hverandre.
Landet vårt trenger frivilligheten, men frivilligheten trenger også landet.
– Jeg er ekstremt takknemlig for at jeg får være en del av beredskapen i lokalmiljøet her, og i Norge, sier hun.