Hopp til innhold
Hver farsdag står 75 stoler tomme pga drukningsulykker. Ikke la din stol stå tom på farsdag i år

Ved årets farsdag står mange stoler tomme

Hvert år mister 90 familiemedlemmer livet til drukning. Majoriteten av disse er menn over førti. Ikke la din stol bli stående tom.

Rundt 90 mennesker omkommer i drukningsulykker hvert år. Nesten alle som drukner i Norge er menn, hele 85%. Den mest typiske og vanligste ulykken som skjer i perioden oktober til og med januar er fall fra land. Fall fra fritidsbåt, særlig mellom båt og brygge er også en typisk ulykke i høst- og vintermånedene.

Vet du hva du skal gjøre om ulykken rammer?

En befolkningsundersøkelse gjort av Redningsselskapet og Norges Svømmeforbund i 2021 avdekket at 22% av den voksne befolkningen er utrygge på hva de skal gjøre for å redde en person fra å drukne. Personer over 60 år har lavest kjennskap til hva som kjennetegner en person som er i ferd med å drukne. Den avdekket også at 50% tror en person som drukner veiver med armene, og 39% tror at personen vil skrike og rope. Men drukning i virkeligheten er ikke som på film.

«Hvor er du, pappa?»

«Heter båten Ramona?», Trond-Olav kjenner hjertet slår hardt og fort. Operatøren på Hovedredningssentralen bekrefter mistanken: Det er fiskebåten Ramona som er funnet drivende. Uten tegn til mannskap. Trond-Olav Johansen har i løpet av årene som redningsmann deltatt i mange søk og redningsoperasjoner. Brått er dagen snudd på hodet: nå er det han som er nærmeste pårørende.

Trond-Olav har en tom stol rundt bordet denne farsdagen. Ikke la din stol stå tom på farsdag i år.

Redningsselskapet jobber hver dag for at antallet drukningsulykker skal gå ned. Men vi klarer det ikke uten hjelp. Med din støtte kommer flere fedre hjem til farsdag.

Drukningsstatistikk

Bli fast giver:

Støtt vårt arbeid

Send kodeord REDD LIV til 2366

(Kr 200,-/mnd)

Nullvisjon mot drukning

Bli totalmedlem:

Lær deg livsviktig kunnskap

Gaver som redder liv

Vi har et stort utvalg av gaver og livreddende produkter til alle som ferdes på og ved sjøen. Når du handler i vår nettbutikk, støtter du vårt livreddende arbeid og bidrar til at vi kan nå vår nullvisjon om at «Ingen skal drukne».