Hopp til innhold

Fire frivillige om frivillighet

Lene, 39 – Kragerø

Det å være frivillig på redningsskøyta er en utrolig givende hobby. Alle havarister og pasienter er utrolig takknemlige, de føler seg reddet. Det er utrolig stas å få lov å være en del av!

Vi har et veldig godt samhold på vaktlagene våre. Du blir godt kjent med mennesker du ellers ikke ville blitt kjent med. I tillegg får vi vært ute på sjøen! Det er rett og slett verdens beste hobby, det å være frivillig på redningsskøyta – synes jeg da!

Bengt Olav, 45 – Stavanger

Når vi er ute og hjelper havarister så snakker vi ofte med de, og når de hører at vi er frivillige så blir de ofte veldig overrasket. De tror at det er dette som er vår fulltidsjobb. Det er jo litt av poenget, at det å være profesjonell henger ikke alltid sammen med ansettelsesforholdet. Vi er kurset og skolert, og har en sammensetning i laget som gjør at vi kan utføre mange oppgaver på en god og profesjonell måte.

Grunnen til at jeg valgte å bli med som frivillig var interessen for det maritime. Jeg har alltid hatt tilknytning til båt og sjøliv. Dette er en god måte å kombinere den interessen med å være med å bidra. Det er med på å krydre hverdagen litt!

Bengt Olav
Lene

Monica, 54 – Kristiansand

Jeg kommer fra en sjøfartsfamilie, med en farfar på krigsskolen, og far, onkel og tante som sjøfolk. Jeg er mamma til tre barn, og jeg trives godt på sjøen. Redningsskøyta er min syforening! Her har jeg vært med på alt fra sideslep, til å plukke opp folk i sjøen som holder på å omkomme. Så jeg har alle ytterpunktene.

Det beste med å være frivillig? Det er jo laget da, alle du er sammen med, alle kameratene, alle vennene. Det er et evig vennskap. Det er et bånd der, som ingen kommer imellom. Det er det beste. Pluss at jeg lærer mye! Mye hyggelige folk, som det er gøy å hjelpe. Jeg finner en ro på sjøen og får påfyll av energi.  Mitt engasjement i RS gir mening og en stor glede med å hjelpe andre.

Markus, 25 – Tromsø

Jeg er student her i Tromsø og bruker Redningsselskapet som min hobby. Jeg synes det er meningsfult å skape beredskap for lokalsamfunnet. Det gjør at oppdragene på redningsskøyta blir veldig morsomme og interessante, og at vi skaper godt vennskap på tvers av alder og yrke. Du må være klar i enhver situasjon, og kunne ta raske beslutninger.

Som frivillig er det veldig gøy å bruke litt tid på redningsskøyta. Vi får mange nyttige kurs, og lærer ekstremt mye. Vi får muligheten til å utvikle oss både individuelt, og som lag.

Det er en veldig givende hobby, og en fantastisk mulighet til å kose deg på havet!  

Monika
Markus

Kunne du tenke deg å bli frivillig på redningsskøyte?

Les mer