Hopp til innhold

Unngå brann om bord

Har du sett èn båtbrann, begynner du garantert å tenke brannsikkerhet om bord. Har du skiftet batterier i brannvarsleren?

Slik ser en båtbrann ut

Hvordan kan du forebygge båtbrann?

Hvert år brenner det mellom 250 og 300 fritidsbåter. Sjekk våre råd for å forebygge båtbrann.

Elektronikk

Brannslukningsutstyr

Drivstoff, gass og andre ildsfarlige væsker

Rop om hjelp og hopp

Hvis det verste skulle skje, og varmen tar ordentlig tak om bord, er det beste rådet: Rop om hjelp på VHF eller på mobilen, og gå i lettbåten. Det siste rådet betinger selvsagt at du har en letttbåt – noe som etter manges mening er nødvendig sikkerhetsutstyr.

Sikkerhetsutstyr mot båtbrann

Brannvarsler, brannslukningsapparat og rømningsvei er tre viktige foranstaltninger du bør tenke på. Sovelugarene skal ha alle tre.

Sjekk også ut hvilke andre alarmer du bør ha i båten.

Et pulverapparat for hånden, en brannvarsler med ferskt batteri  og rømningsvei er påkrevd i en sovelugar hvis du skal sove trygt. En liten brannvarsler kan, som på bildet, festes med selvklebende borrelås. I tillegg anbefales det å ha en varsler i hver av båtens lugarer.

Se vårt utvalg av brannsikringsprodukter i nettbutikken

Så fort får båten overtenning

Brannteppe til båten

Brannteppet egner seg spesielt godt til å legge over brennende gryter, gjenstander eller personer som har brann i klærne. Det er også godt egnet til å pakke seg inn i under evakuering.

Brannteppet kommer i to størrelser; 120 x 120 cm og 120×180 cm. Det er laget av glassfibervev, som gjør det motstandsdyktig mot varme. Teppet leveres i rød stoffpose/veggholder og med norsk bruksanvisning.

Se utvalget i nettbutikken

Sorry. This form is no longer accepting new submissions.